top of page
  • ymmsinanarslan

ANADER HAFTALIK İLETİŞİM NOTLARI – 23.10.2022 – 39


Sayın Anader Üyeleri;

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız için beklenen zaman yaklaştı. Cumhuriyete sahip çıkmanın onurunu yaşıyorum, bayramınız kutlu olsun.


Büyük Önder Atatürk'ü ve yol arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum.


DİKKAT

1) 7.12.2019 tarihinden sonra iktisap edilen binek otomobillerinin; Gider kısıtlamasına tabi olduklarını unutmayın! Yeniden değerleme yapılacak ise, oluşacak değer ile gider kısıtlamasına tabi sınır karşılaştırılacak ve eğer yeniden değerleme sonucu bu sınır aşılıyorsa yeniden değerleme-amortisman hesabına dikkat!


2) Kurumların Taşınmaz ve İştirak Hisselerinin Satışında İstisna Rehberi:


Dikkat, değişiklikler güncellenmiş, ayrıca söz konusu Rehbere istisna yoluyla vergi dışı tutulan işlemlerin, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olduğunun yeminli mali müşavirler tarafından düzenlenen raporlarla belgelenmesine ilişkin yeni bir bölüm eklenerek, ayrıntılı bilgilere ve örneklere yer verilmiştir. Rehberine ulaşmak için tıklayınız.


3) Mal veya hizmet teslimi yapılmadan önce fatura veya benzeri belge düzenlenirse ne yapmalıyız: Hesaplanan KDV’nin, işlemi gerçekleştiren KDV mükellefleri tarafından faturanın düzenlendiği döneme ait beyan edilmesi ve KDV yüklenen mükellefler tarafından da, faturanın yasal defterlere kaydedildiği dönemde belgede gösterilen verginin indirim konusu yapılacağını unutmayın.


ANADER Bşk. Yrd.

YMM-BD. Sinan Arslan

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page