top of page
  • ymmsinanarslan

ANADER HAFTALIK İLETİŞİM NOTLARI - 19.06.2022 - 21


1. Dernek üyelerimizin babalar günü kutlu olsun, sağlık ve mutluluklar dilerim.


2. İş Kanunu’nda uygulanan idari para cezalarına itiraz yolu, Kabahatler Kanunu’nu hükümleri ile düzenlenmiştir. İtiraz mercii Sulh Ceza Hakimliğidir. Sulh Ceza Hakimliğinden aleyhe sonuç çıkması durumunda bu karara karşı itiraz yoluna başvuru hakkı tanınmıştır. Unutmayın, Peşin ödenmesi halinde cezanın 3/4’ü tahsil edilecek ve itiraz hakkı da devam edecektir. Ödeme süresi bir ay olduğu düşünülse de indiriminden yararlanmak için cezasının 15 günlük başvuru süresi içinden ödenmesi gerekmektedir. Sürelerin hesaplanmasında ilk gün hesaba katılmaz.


3. 2429 sayılı Kanun Ulusal Bayram ve Genel Tatil günleri belirtilmiştir. Unutmayın; Bir takvim yılı içerisinde toplam 15,5 gün ulusal bayram ve genel tatil günü bulunmaktadır ve bu günler de personelin çalışılması halinde ilave ücret ödenmesi gerekecektir.


4. Unutmayın; Aras Kargo'dan, TÜRMOB Meslek Mensuplarına Özel İndirim var. TÜRMOB mensupları kimlik kartı ile indirimden faydalanabilecektir. Anlaşma geçerlilik tarihi: 31.12.2022


5. Döviz alım satımı işlemlerinde vergi kimlik numarası tespitini gerektiren tutar sınırı 3 bin dolardan 5 bin dolara yükseltildi.


6. 17.06.2022 tarihli R. Gazete ile; banka ve finans kurumlarınca suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi amacıyla kimlik tespiti gerektiren para transferinde; 75 bin TL olan söz konusu tutar 85 bin TL’ye yükseltildi.


ANADER Bşk. Yrd.

YMM-BD. Sinan Arslan



6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page