top of page
  • ymmsinanarslan

ANADER HAFTALIK İLETİŞİM NOTLARI – 09.10.2022 – 37


4857 sayılı İş Kanunu'nun 18. Maddesine Dikkat:

30 veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde, en az altı aylık kıdemi olan işçinin, belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren; işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır. Özetle; iş güvencesi hükümlerinden yararlanabilmek için işyerinde en az 30 işçinin çalışması gerekmekte ayrıca dava konusu olduğunda ispat işverene ait olduğu unutulmasın.


KGK’nın yeni duyuruları:

1. Bağımsız denetime tabi olunup olunmadığının hesaplanmasında şirketlere rehberlik sağlamak, bu konuda kaliteli ve hızlı bir hizmet sunarak oluşması muhtemel kaynak ve zaman kaybını gidermek ve hesaplamanın yapılmasında yeknesaklığı sağlayarak yaşanması muhtemel tereddütleri gidermek amacıyla Kurumumuz tarafından Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketler İçin Hesaplama Aracı (KGK-SİHA) oluşturulmuştur.


KGK-SİHA erişmek için tıklayınız.

https://kgk.gov.tr/kgk-siha


2. Bağımsız Denetim İstatistiklerinin Anlık Olarak Yayımlandığı Sistem Kullanıma Açılmıştır. İlginç olan; 2021 hesap döneminin denetimine ilişkin bildirimi yapılan 18.130 adet sözleşme var ve denetimini yaptıran şirketlerin %52’i İstanbul’da. 2022 yılı için henüz düzenlenen sözleşme 7.379 adet ile geçen yılın yarısı bile olmamış, sizce yılın son ayları mı bekleniyor, neden acele edilmiyor?


Bağımsız Denetim İstatistiklerine Erişmek İçin Tıklayınız.

https://sbg.kgk.gov.tr/Istatistik/BagimsizDenetimIstatistikleri.aspx


ANADER Bşk. Yrd.

YMM-BD. Sinan Arslan

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page